Birou de Mediator Bucuresti

Switch to desktop

Comediere

Comediere Encean si Untesu

AVANTAJELE MODELULUI COMEDIERE

Cei doi mediatori lucreaza impreuna cu partile in litigiu pentru a ajunge la un rezultat de succes. Exista o serie de avantaje pentru modelul de comediere fata de modelul traditional cu un singur mediator.

 1. Doua seturi de competente. Doi mediatori, cu profesii si competente diferite, ofera expertiza lor in solutionarea cazului.

 2. Doua personalitati diferite. Succesul in mediere se bazeaza in parte pe relatia dintre parti si mediator. Fiind doi mediatori se creeaza o a doua oportunitate pentru mediatori de a se conecta cu partile si de a construi increderea necesara pentru o mediere de succes.

 3. Doua perechi de ochi. Pentru o mediere de succes, este necesar ca mediatorul sa poata "citi" comportamentul partilor in litigiu si sa retina indiciile subtile pe care partile le pot oferi in timpul medierii. Fiind doi comediatori inseamna ca exista o a doua pereche de ochi in sala, care va observa si ea dinamica gesturilor dintre parti.

 4. Oportunitate. Atunci când comedieaza, cei doi mediatori isi pot imparti sarcinile pentru a-si spori eficienta. Partile care doresc o mediere rapida vor beneficia de comediere. Rapiditatea in rezolvarea litigiului supus medierii, la costuri reduse pentru parti se poate obtine cel mai bine prin comediere.

 5. Modelare. Atunci cand exista doi mediatori, interactiunea lor serveste ca model pentru o mai buna comunicare intre partile aflate în disputa. Comediatorii vor fi un model de ascultare activa si conversatie, de respect si cooperare de-a lungul procesului de mediere.

In concluzie, comedierea ofera o abordare mai cuprinzatoare, cea ce un singur mediator nu poate oferi. Abilitatile unice pe care fiecare mediator le aduce la masa, impreuna cu beneficiile intrinseci de a avea doi mediatori, care faciliteaza procesul de mediere, ofera o experienta imbunatatita partilor si creste probabilitatea unei medieri de succes.
Exista un control mai bun cu privire la orice partinire sau deficienta care ar putea aparea in cazul in care este utilizat un singur mediator.
Un participant are o sansa mai buna de instituire a unui sentiment de incredere cu cel putin unul dintre cei doi mediatori.

ALEGETI MEDIEREA, este alternativa pentru o rezolvare rapida a litigiilor.

Biroul nostru de nu percepe nici o taxă pentru sedinta de informare.